T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / MERAM - Rukiye Mehmet Akış Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi

Rukiye Mehmet Akış Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
03323380880
Belgegeçer
rukiyemehmetakisaihlgmail.com
WEB
https://rukiyemehmetakisaihl.meb.k12.tr
Adres
GÖDENE MAH. MAVİGÖK CAD. NO 1/3 MERAM / KONYA
Vizyon
Vizyonumuz, dinî ilimlerin yanı sıra fen ve teknoloji alanlarında mükemmel bir eğitim sunarak, öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir eğitim kurumu haline getirmektir. Öğrencilerimizi, özgün düşünceye sahip, problem çözme yetenekleri gelişmiş, çeşitliliği ve farklılıkları değerlendiren, küresel sorunlara duyarlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin dinî bilgi ve değerleri, bilim ve teknolojiyle harmanlayarak çağın gereksinimlerine uygun liderler olarak yetişmelerini destekliyoruz.
Misyon
Misyonumuz, öğrencilerimize dini bilgi, fen ve teknoloji alanlarında güçlü bir temel sağlayarak, onları dinlerine bağlı, bilgili, özgüven sahibi, etik değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmektir. Öğrencilerimizi bilim, teknoloji ve dinin ışığında geleceğin liderleri ve toplumlarına katkı sağlayan bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Başarılar
Hafızlık Proje Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, Teknofest, Tübitak, Erasmus ve yerel projelerde büyük başarılar elde etmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizi, bu prestijli organizasyonlarda ulusal ve uluslararası düzeyde başarıya taşımak için çalışıyoruz. Teknofest´te yenilikçi teknoloji projeleriyle boy gösterirken, Tübitak yarışmalarında bilimsel yeteneklerini sergilemelerini teşvik ediyoruz. Erasmus programları ile öğrencilerimizin uluslararası deneyim kazanmalarını sağlayarak kültürel çeşitliliği benimsemelerine katkı sağlıyoruz. Ayrıca, yerel projelerde topluma yönelik olumlu etkiler yaratmaya odaklanarak, öğrencilerimizin sosyal sorumluluklarını artırmayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede, öğrencilerimizi farklı alanlarda liderlik yapmaya ve projeleriyle başarı elde etmeye teşvik ediyoruz, böylece okulumuzu hem ulusal hem de uluslararası arenada tanınan bir başarı merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz."
Öğretmen :27
Öğrenci :185
Derslik :47
Kütüphane Kitap Sayısı :1000
Öğretim Şekli :Hafızlık Eğitimi + Tam Gün Eğitim
Saatler
Eğitim Öğretim Saatlerimiz: 10.05 - 17:05
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce , Arapça
Ulaşım
13 HATIP ÇAYIRBAĞI 75 GÖDENE BEYBES 94 KARADİĞİN (ESKİGARAJ) 77 HATIP GÖDENE AKTARMA DİĞERLERİ ALAADDİN VE KÜLTÜR PARK(ESKİ FUAR) ALANINDAN KALKMAKTADIR. OKUL DURAĞIMIZ: 241 SEYRANTEPE KURAN KURSU OTOBÜS DURAĞI
Servis Bilgisi
Servisimiz yoktur. Okulumuza dolmuş ve otobüslerle ulaşım kolay bir şekilde sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Seyrantepe bölgesinde Gödene ile Çayırbağı kavşağında yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
5 Km uzaklıkta bulunmakta olup Merkez ilçe olan Meram ilçesinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda 44 Derslik bulunmakta olup mevcut öğrenci sayımız 180´dir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz her alanda başarı parolasıyla sportif alanlarda her dalda eğitimler düzenleyerek öğrencilerimizi hazırlamaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz Tübitak,Teknofest ve yerel projelerde yer alarak öğrencilerimizi bu alanlara yetiştirecek eğitim ve faaliyetler düzenlemektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda; Teknofest Projeleri Tübitak 2204-A / Tübitak 2204-B Projeleri Tübitak Bilim Olimpiyatları Yerel Projeler Robot Yarışmaları Kodlama-Robotik Yarışmalarına hazırlık yapılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus projelerinden Okul Eğitimi alanında projelerimiz hazırlanmaktadır.
Yazdır